Кримська економіка впаде через перехід на рублеву зону, - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримська економіка впаде через перехід на рублеву зону, - думка експерта

Казна та Політика
1996
Через розірвання зв’язків кримських підприємств із українськими економіка регіону може зазнати великої шкоди. Про це в коментарі Finance.UA розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“Справа не в технічному переході на рубль, не в процедурах, а в економічній основі життєдіяльності Криму, яка без материкової України практично неможлива. Тому що і фізичні постачання основних ресурсів – це енергоресурси і питна вода, – повністю залежить від України. І постачання продуктів харчування здійснюється по суходолу материкової України. І бюджет Криму завжди на 2/3 дотувався із центрального бюджету України. Бюджет Севастополя на 80% дотувався з центрального бюджету України. Понад 90% торгівельно-господарських зв’язків кримських підприємств зав’язано на зв’язках з українськими підприємствами. Тому я не уявляю, якщо все це розривати, хоча б наполовину – кримська економіка впаде”, – вважає він.
Нагадаємо, самопроголошена Верховна Рада Криму прийняла постанову про перехід на російський рубль як офіційну грошову одиницю. Гривня залишатиметься в обігу на півострові до 1 січня 2016 року.
Більше про негативні ефекти від переходу в рублеву зону читайте в статті “Ящик Пандори: які проблеми принесе Криму перехід на рубль?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас