«АвтоВАЗ» скоротить половину іноземних фахівців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«АвтоВАЗ» скоротить половину іноземних фахівців

Фондовий ринок
1936
«АвтоВАЗ» має намір поступово знизити штат іноземних фахівців на 50 відсотків. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на прес-службу автомобільної компанії.
До таких заходів у компанії вирішили вдатися в рамках скорочення витрат. Також планується відмовитися від перельотів бізнес-класом і VIP-обслуговування співробітників в аеропортах.
Крім того, керівництво зменшить кількість закордонних відряджень, відмовиться від участі у багатьох конференціях, семінарах, тренінгах та інших «нестандартних для безпосередньої діяльності підприємства послуг».
У середині лютого «АвтоВАЗ» відзвітував про фінансові результати за 2013 рік за РСБЗ (російські стандарти бухгалтерської звітності). За підсумками звітного періоду збиток заводу склав 6,899 мільярда рублів. Роком раніше компанія отримала прибуток у розмірі 211 мільйонів рублів.
Наприкінці січня «АвтоВАЗ» повідомив, що планує скоротити 7,5 тисячі працівників. Як пояснювали в компанії, кількість робочих планується зменшити на п’ять тисяч осіб, а керівників, фахівців і службовців – на 2,5 тисячі.
«АвтоВАЗ» почав скорочувати витрати після того, як керівником заводу став колишній глава групи «ГАЗ» швед Бу Інге Андерссон. Він вступив на посаду 14 січня цього року. На попередньому посту Андерссон проявив себе як ефективний антикризовий менеджер, він скоротив близько 50 тисяч співробітників і зробив виробництво на ГАЗі прибутковим.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас