Уряд РФ проведе нараду - у зв'язку з "блокадою" Придністров'я Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд РФ проведе нараду - у зв'язку з "блокадою" Придністров'я Україною

Казна та Політика
8812
Віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін заявив, що на території Придністров’я в ізоляції знаходяться 200 тисяч росіян.
Уряд Росії 20 березня проведе нараду у зв’язку з фактично введеною Україною блокадою Придністров’я, заявив журналістам віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін, повідомляє агентство ІТАР-ТАРС 18 березня.
“По суті справи, Україна сьогодні оголосила блокаду Придністров’я. На сьогодні перекрита межа між Україною і Придністров’ям для всіх чоловіків від 18 до 65 років з російським громадянством. Це, по суті справи, грубе порушення статусу України як учасника переговорного процесу в якості гаранта миротворчості”, – сказав Рогозін.
“Ізоляція Придністров’я з такою кількістю російських громадян – там 200 тис. громадян Росії і 70 тис. громадян України. Про що думає Україна? Абсолютно не зрозуміло”, – зазначив він.
За словами заступника голови уряду, це питання буде спочатку обговорюватися в кабміні, а потім – з главою держави.
“Ми, безумовно, в уряді 20 березня проведемо дуже серйозну і велику зустріч з усіма профільними міністерствами і відомствами, щоб придністровське керівництво відчуло наявність великих консультантів і радників з боку російського уряду в тому, що стосується питань, як пережити економічну блокаду, яка сьогодні вже є реальністю”, – повідомив Рогозін.
За його словами, “ситуація ще більше ускладниться у разі підписання Молдовою угоди з Європейським союзом”.
“Кишинів практично, по суті справи, взагалі не думає про Придністров’я, і всіма своїми діями показує, що Придністров’я – це вже не його земля. Ось виходячи з цієї реальності ми будемо робити свої висновки”, – резюмував він.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас