Якщо Росія націоналізує українське майно у Криму, Україна націоналізує російське - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо Росія націоналізує українське майно у Криму, Україна націоналізує російське - Мін'юст

Казна та Політика
6541
Україна може відшкодувати збитки за рахунок майна, що належить Російській Федерації, яке знаходиться в Україні і інших країнах, якщо Росія підтримає намір кримської влади націоналізувати українське майно у Криму.
“Ми чітко заявили: якщо Російська Федерація визнає ці дії кримської влади, то Україна залишає за собою право вживати адекватних заходів з компенсації всіх збитків за рахунок майна, яке належить Російській Федерації і знаходиться як на території України, так і в інших державах”, – повідомив міністр юстиції України Павло Петренко на прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” у вівторок.
При цьому він підкреслив, що Україна буде діяти строго у відповідності з міжнародним і національним законодавством.
“Якщо Росія фактично визнає рішення кримської влади щодо націоналізації наших активів, ми будемо вживати адекватні правові заходи щодо захисту інтересів України”, – сказав міністр.
П.Петренко також зазначив: “У російського “​​Газпрому” дуже багато об’єктів на території Європи, які перебувають у його власності”.
Крім того, голова Мін’юсту заявив: “Україна чітко заявила, що всі сепаратисти, які беруть участь у цих діях, понесуть кримінальну відповідальність. Ми не забудемо нікого з тих людей, які зараз у Криму, на території Східної України намагаються фактично розвалити Україну. Ці люди будуть переслідуватися як за українським законодавством і українською правоохоронною системою, так і міжнародним законодавством”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас