В Україні більше не буде російських рітейлерів - мережа супермаркетів Varus купує магазини "Перекресток" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні більше не буде російських рітейлерів - мережа супермаркетів Varus купує магазини "Перекресток"

Фондовий ринок
4194
Дніпропетровська мережа Varus купує магазини “Перекресток”. Угода включає 13 торгових точок, права оренди приміщень і обладнання, а також залишки товару. Про це повідомляє “Капітал” з посиланням на співвласника Varus Руслана Шостака.
Через кілька місяців магазини “Перекресток” можуть бути перейменовані в Varus. Раніше дніпропетровська компанія домовилася про злиття з мережею Spar, магазини якої теж будуть перейменовані в Varus.
Мережа “Перекресток” працює в Україні вже десять років і на сьогодні є останнім російським рітейлером в нашій країні. Раніше бізнесмени з Росії також намагалися розвивати в Україні мережі “О’кей”, “Патерсон” і “Вестер”, але в 2008-2009 роках всі їхні магазини припинили роботу.
“Перекресток” є частиною російської групи X5 Retail, яка посідає друге місце за виручкою в Росії. Окрім “Перекрестка”, компанія розвиває мережі дискаунтерів “Пятерочка” і гіпермаркетів “Карусель”.
За оцінками керуючого партнера консалтингової компанії Retainet Олександра Ланецького, вартість української частини бізнесу X5 Retail Group може становити $5-10 млн.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас