У Криму проголосили рубль офіційною валютою та створили банк Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму проголосили рубль офіційною валютою та створили банк Криму

Казна та Політика
5239
Верховна Рада Криму на позачерговому пленарному засіданні сесії 17 березня затвердила тимчасове положення про Банк Криму.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби Ради Криму.
«Організація обігу готівкових грошей і вилучення їх з обігу на території Республіки Крим здійснюватиметься виключно Банком Криму», – наголошується в рішенні.
Банк Криму без справляння комісійної винагороди повинен здійснювати операції з коштами бюджету Криму, місцевих бюджетів та позабюджетних фондів Криму, а також операції з обслуговування державного боргу Криму.
Отримання прибутку не є метою діяльності Банку Криму.
Банк Криму підзвітний Раді АРК і в межах повноважень, наданих йому Конституцією Республіки Крим і законами, незалежний у своїй діяльності.
Банк Криму очолює голова, який призначається на посаду Радою АРК на певний строк, але не більше ніж на 5 років, більшістю голосів від загальної кількості депутатів.
«Офіційною грошовою одиницею (валютою) Республіки Крим є російський рубль, а також до 1 січня 2016 року офіційною валютою, відповідно до статті 48 Тимчасового положення, буде українська гривня», – наголошується в рішенні.
До прийняття нормативно-правових актів Республіки Крим у сфері бюджетного та податкового законодавства на території Автономної Республіки Крим діятимуть положення Бюджетного і Податкового кодексів України.
«Ходіння гривні на території Криму не буде обмежено на курортний сезон. З квітня рубль стане основною грошовою одиницею Республіки», – написав у твіттер Сергій Аксьонов.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас