44% офісних працівників мають намір виїхати з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

44% офісних працівників мають намір виїхати з України

Особисті фінанси
3037
Трудова міграція – тема, актуальна для багатьох українців. Особливо враховуючи непросту економічну й політичну ситуацію в Україні. Думки про роботу в іншій країні відвідують майже всіх офісних співробітників. Як і раніше відсоток тих, хто коли-небудь розглядав для себе можливість переїзду, дуже високий – 93%. В кінці 2012 року цей відсоток був нижчий, але лише на 2%. Такі дані були отримані під час опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
Однак, незважаючи на негаразди останнього часу, кількість тих, хто серйозно стурбований еміграцією, практично не змінилася і становить 44% опитаних респондентів (у листопаді 2012 року аналогічний показник становив 48%). Ще для половини офісних співробітників переїзд – тільки одна з можливостей розвитку кар’єри (при цьому кількість таких людей за більш ніж рік також залишилася практично без змін).
Найпопулярніші причини покинути Україну – економічні. Багато хто впевнений: в Україні занадто низькі зарплати і немає перспектив для розвитку. Також важко офісним працівникам побачити гарне майбутнє для себе і своєї сім’ї та реалізуватися в професійному плані.
Отримавши реальну пропозицію переїхати, категорично не згодні будуть тільки 3% опитаних. З принципових мотивів переїзд не схвалює 1% опитаних, ще 2% сказали, що є непереборні обставини, які не дозволяють розглядати таку можливість. Для решти ж респондентів відповідь на питання “їхати чи не їхати” залежатиме від того, наскільки пропозиція буде задовольняти їхні запити. Для когось це можливості для зростання, для когось принциповий переїзд тільки в іншу країну, а комусь важлива можливість переїхати всією сім’єю.
Серед тих, для кого головне – любов до нових вражень, найбільша кількість молоді, людей до 25 років (32%). Крім того, більше за інших зацікавлені в яскравому новому досвіді програмісти і маркетологи (26% і 27%), а от топ-менеджерів і фахівців в агросекторі залучити новими враженнями буде складно (тільки 11% таких фахівців розглядають зазначену причину для переїзду).
За матеріалами:
HeadHunter
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас