Арешт Фірташа - сигнал для олігархів розпочати діалог з новою владою України, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арешт Фірташа - сигнал для олігархів розпочати діалог з новою владою України, - думка

Казна та Політика
3616
Як вважає колишній перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш, арешт українського бізнесмена Дмитра Фірташа на вимогу ФБР є серйозним сигналом для олігархів, щоб вони починали співпрацювати з новою владою. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.
“Думаю, тут, без сумніву, є правова проблема, пов’язана з брудними грошима і фінансуванням недозволених за американськими законами транзакцій. Однак з іншого боку це можна розцінювати як політичний крок – сигнал українським олігархам, щоб вони, в тому числі, почали діалог з новою владою України”, – сказав Гавриш.
“Зрозуміло, що це питання є спірним, але, вважаю, це дуже потужний сигнал для всіх українських олігархів, які співпрацювали з “сім’єю”, з Януковичем персонально, які були членами не тільки його команди але й акціонерами, партнерами. Щоб вони мали час почати працювати з новою владою, яка потребує опори на них. Бо якщо цього не відбудеться, то в майбутньому їхні активи також будуть перевірятися, в тому числі контролюючими органами Сполучених Штатів”, – вважає експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас