ЄС вирішив призупинити відносини з РФ до виведення її військ з України - резолюція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вирішив призупинити відносини з РФ до виведення її військ з України - резолюція

Казна та Політика
3841
Європейський парламент закликав свого Президента Мартіна Шульца призупинити відносини з Держдумою і Совфедом Росії до виведення її військ з України. Про це йдеться в резолюції Європарламенту щодо вторгнення Росії в Україну, прийнятої сьогодні, 13 березня 2014 р.
“Тепер голосування по резолюції Європарламенту “Вторгнення Росії до України”. Тільки що прийнята переважною більшістю голосів”, – написав євродепутат Яцек Саріуш-Вольський в своєму Twitter.
“(Європарламент) закликає свого президента призупинити всі політичні відносини з Державною Думою і Радою Федерації Росії доти, поки російські війська в Україні не будуть виведені в місця їх постійної дислокації відповідно з чинними угодами”, – йдеться в резолюції.
Крім того, в документі європарламентарії відзначають, що рішення Ради ЄС призупинити двосторонні переговори з РФ з візових питань і підписання нового базового договору, є недостатніми заходами.
У зв’язку з цим вони закликали до більш конкретних санкцій проти російських чиновників, відповідальних за агресію в Криму, включаючи заборони на видачу віз, обмеження на поїздки і заморожування активів.
Також у резолюції міститься заклик до загальноєвропейської заборони на торгівлю зброєю та військовою технікою, включаючи заклик до Франції припинити продаж Росії штурмових кораблів класу “Містраль”.
При цьому в документі підкреслюється необхідність забезпечення поставок енергоресурсів в Україну та держави-члени ЄС, чиї інтереси будуть порушені в разі можливих обмежень поставок газу і нафти з Росії.
Нагадаємо, вчора, 12 березня 2014 р., країни G7, Рада Європи та Єврокомісія закликали Росію припинити підтримку референдуму про статус Криму, запланованого на 16 березня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас