Економічні санкції - головна зброя третьої світової війни, яка вже почалася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічні санкції - головна зброя третьої світової війни, яка вже почалася

Світ
7534
Напад на Крим став приводом до розв’язання нової світової війни, головними засобами ураження в якій буде не зброя, а економічні та інші санкції, вважає політолог Кость Бондаренко. Про це він заявив в ефірі телеканалу БТБ.
“Ми фактично стали свідками початку третьої світової війни. Причому застосовується в ній не зброя, а, швидше, фінансові та іншого роду технології. Одна країна б’є по інший за допомогою різноманітних санкцій, механізмів, важелів економічного впливу, спрямованих на те, щоб дошкульніше вдарити по стабільності економічної системи. Ми бачимо, що, з одного боку, сьогодні виступають Росія і Китай, з іншого – США, також певним чином позиціонуються щодо цього конфлікту в ЄС. Уже в перші дні конфлікту навколо України в Китаї почали ставити питання про відмову від долара як резервної валюти, що може дуже серйозно вдарити по стабільності США. Зараз про це ж починають говорити в Росії. Також РФ відзначає, що коли до неї будуть санкції з боку ЄС чи США, то вона теж не сидітиме склавши руки, і також відповість санкціями тим країнам, які виявлять недружні дії до Росії”, – вважає політолог.
Бондаренко зазначив, що найбільше від цих зіткнень постраждають невеликі держави і власне сама Україна, яка серйозно пов’язана з світовими фінансовими ринками та економічними процесами. Зокрема Бондаренко досить скептично ставиться до ймовірності того, що Україна отримає якусь відчутну підтримку від потужних країн ЄС.
“Канцлер Німеччини Ангела Меркель розуміє, що санкції до Росії можуть обернутися бумерангом до її країни, адже німецька економіка надзвичайно тісно пов’язана з російською, передусім в енергетиці. Також товарообіг між Німеччиною і Росією є колосальним, цього року він має досягти 110 млрд євро, і його не можна скасувати. Тому поки що Німеччина обмежується заявами, а не конкретними діями. Зрештою, думаю, війська Бундесверу навряд чи прийдуть в Україну, якщо буде військова загроза”, – підсумував Бондаренко.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас