Обама демонстративно запевнив Яценюка в підтримці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама демонстративно запевнив Яценюка в підтримці

Казна та Політика
1730
Президент США Барак Обама прийняв у середу, 12 березня, прем´єр-міністра України Арсенія Яценюка в Білому домі. Як написало інформаційне агентство dpa, у Вашингтоні ці переговори назвали знаком підтримки США новій владі Києва. Після зустрічі з Яценюком Обама публічно висловив підтримку Україні. Він попередив, що російське вторгнення до Криму порушує міжнародне право й матиме свою “ціну”, передає AFP. Також американський президент висловив надію, що дипломатичні зусилля змотивують Москву “переосмислити” референдум про приєднання Криму до Росії, який має відбутися 16 березня.
У свою чергу Яценюк заявив після зустрічі з Обамою, що Україна “ніколи не здасться” в боротьбі за свою територіальну цілісність. Главу українського уряду в Білому домі приймали так само, як лідерів інших закордонних країн, які зустрічаються з американським президентом в Овальному кабінеті, що є своєрідним знаком прихильності, зауважують американські мас-медії.
Перед тим глава українського уряду спілкувався з держсекретарем США Джоном Керрі. Керрі оголосив про плани консультацій щодо кримської кризи з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим у п´ятницю, 14 березня, в Лондоні. Обоє високопосадовців уже зустрічалися в Парижі та Римі, а також тричі розмовляли по телефону. Однак прогресу в переговорах не спостерігається, зауважує AFP.
Тим часом газета The New York Times, посилаючись на джерела в адміністрації президента США, повідомила, що перед зустріччю Обами та Яценюка радники глави Білого дому обговорили можливість подальших санкцій відносно Росії. За словами співрозмовника видання, йдеться не про те, запроваджувати санкції чи ні. “Стосовно цього в оточенні Обами є консенсус, і з кожним днем переконання зростає, – пише американська газета. – Питання в тому, з якого моменту запроваджувати санкції і наскільки суворими вони повинні бути”. За інформацією The New York Times, крім таких заходів, як заморожування рахунків окремих осіб, адміністрація президента розглядає можливість відмови від кредитування російських банків і, вірогідно, “відрізати країну від доларової економіки”.
Аніта Грабська
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас