Росія перекине до Криму мобільні електростанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія перекине до Криму мобільні електростанції

Світ
2736
У Міненерго РФ та інших структурах, пов’язаних з енергопостачанням, опрацьовують питання забезпечення Криму електроенергією на випадок його відключення від української енергетичної системи. Будівництво лінії електропередачі з Росії на півострів може тривати кілька років, як і розвиток власної генерації. Тому серед інших розглядаються варіанти перекидання в Крим мобільних генераторів, розповіло високопоставлене джерело агентству “Прайм”.
Прем’єр-міністр Криму Сергій Аксьонов раніше в інтерв’ю РІА “Новости” стверджував: “У нас є варіанти, у тому числі з урахуванням допомоги наших (російських – прим. NEWSru.com) колег, як домогтися, щоб кримчани не відчували нестачі в електроенергії, воді, теплі”. Він підкреслив, що зараз у автономної республіки немає боргів за газ, воду та електроенергію.
Однак власні генеруючі потужності Криму експерти оцінюють як незначні. “Є Сімферопольська ТЕЦ, є щось невелике в Керчі, Саках, але це кілька вітряків, сонячних батарей, це все несерйозно”, – пояснив галузевий аналітик “Дойче банку” Дмитро Булгаков. Разом Криму не вистачає близько 800 МВт потужності.
Директор Фонду енергетичного розвитку Сергій Пикин вважає, що найбільш простим тимчасовим рішенням може стати перекидання на півострів мобільних дизельних блоків. Їх потужності має вистачити для забезпечення Криму, де немає енергоємних виробництв, хоча електроенергія обійдеться недешево. Такі рішення вже застосовувалися в Росії. ВАТ “Мобільні ГТеС”, що належать державній ФСК ЄЕС, встановили в Сочі дев’ять мобільних ГЕТС. Як повідомляла компанія, ці станції мають сумарну потужність 202,5 ​​МВт і базуються на трьох майданчиках. Вони розміщені на трейлерах і доступні для мобільного переміщення. Номінальна потужність видається вже через сім хвилин після пуску.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас