В Україні немає ніяких ознак антисемітизму, єврейські громади не відчувають загроз - головний рабин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні немає ніяких ознак антисемітизму, єврейські громади не відчувають загроз - головний рабин

Кримінал
912
В Україні немає ніяких ознак антисемітизму. Незалежно від походження, українці об’єднуються, щоб протистояти загальній біді. Про це головний рабин Києва та України заявив на брифінгу в українському кризовому медіа-центрі.
“Необхідно розділяти націоналізм і нацизм. Націоналізм – це любов до свого народу, нацизм – це ненависть до інших. Антисемітизму в Україні немає”, – так Асман прокоментував заяву російських пропагандистів про розгул фашизму, націоналізму і антисемітизму в Україні.
“На Майдані були різні люди, які представляли різні партії, – говорив рабин. Самооборона Майдану поставила синагогу під охорону. Нам принесли рацію, щоб ми могли спілкуватися. У свою чергу, Ізраїль прийняв на лікування кількох поранених активістів Євромайдана”.
За його словами, єврейські громади України зараз не відчувають загроз. “Тиждень тому ми разом з керівником Всеукраїнського єврейського конгресу Вадимом Рабиновичем дзвонили в усі регіональні громади, – пояснює Асман. – Говорили з рабином. Жоден з них не розповідав про антисемітські заяви”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас