Глава ЦРУ: Росія здатна вторгнутися в Східну Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЦРУ: Росія здатна вторгнутися в Східну Україну

Світ
5110
У Кремлі зараз не можуть визначити, що їм необхідно і що вони готові зробити на тлі міжнародного засудження дій Росії.
Директор Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан заявив, що Росія “безумовно” може вторгнутися в Східну Україну. Але уточнив, що тільки Володимир Путін знає, чи відбудеться таке вторгнення. Про це глава ЦРУ заявив під час свого виступу в Раді з міжнародних відносин у Вашингтоні, пише The Washington Times.
Американські конгресмени розкритикували ЦРУ за те, що відомство не змогло передбачити вторгнення Росії до Криму. Однак Бреннан спростував такі обвинувачення. Він пояснив, що всі події в Україні залежать від багатьох змін.
Що ж до вторгнення армії Росії в східні області України, він зазначив, що поки ще не відбулися події, які повинні передувати новій військовій операції.
На уточнююче запитання, чи готується Росія до нового вторгнення, директор ЦРУ відповів обережно. “Чи можливо це, чи є у Росії потенціал, щоб увійти на Східну Україну? Є, безумовно”, – сказав він.
При цьому Бреннан зазначив, що ЦРУ не може знати, чи справді Кремль готує таку операцію в Україні.
“Думаю, що зараз президент Путін та інші в Кремлі намагаються визначити, що їм потрібно і що вони готові зробити на тлі міжнародного засудження дій Росії. Мабуть, про те, чи прийняв Путін остаточне рішення щодо вторгнення в Україну, знає тільки сам Путін”, – зазначив директор ЦРУ.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас