Індія проведе модернізацію 600 танків Т-90 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія проведе модернізацію 600 танків Т-90

Світ
1044
Міністерство оборони Індії оголосило тендер на модернізацію 600 основних бойових танків Т-90, повідомляє Defense News. На ці цілі планується витратити понад 250 мільйонів доларів. Запрошення до участі у тендері були розіслані тільки національним оборонним компаніям. За планами командування сухопутних військ Індії, модернізація танків Т-90 повинна бути здійснена протягом не більше ніж трьох років.
Модернізовані Т-90 повинні отримати системи кондиціонування, розробкою яких займається Організація оборонних досліджень і розробок (DRDO) Індії. Крім того, планується замінити наявні на танках системи захисту, навігаційне обладнання, тепловізійні приціли і системи управління вогнем. Оголошення тендеру стало можливим після того, як Росія і Індія домовилися з питання прав на інтелектуальну власність.
Раніше DRDO вже отримувала завдання міністерства оборони Індії на установку на Т-90 кондиціонерів, однак ці роботи завершені не були, оскільки Росія заборонила індійським фахівцям втручатися в конструкцію танків. Приводом для заборони став захист інтелектуальних прав. Незабаром після цього Індія звернулася до Росії з проханням встановити кондиціонери на Т-90, проте контракт на проведення робіт підписаний не був.
Міністерство оборони Індії в 2001 році придбало у Росії 310 танків Т-90, 190 з яких були випущені за ліцензією на індійському підприємстві в Аваді. У 2007 році індійські військові докупили ще 330 танків. За словами джерела Defense News в штабі сухопутних військ Індії, в цілому військові задоволені технічними можливостями Т-90, однак відсутність кондиціонерів на танках в умовах жаркого клімату призводить до збоїв у роботі тепловізійних систем.
У загальній складності до 2020 року міністерство оборони Індії має намір прийняти на озброєння 1657 танків Т-90, з яких тисяча повинна бути здійснена індійськими підприємствами в рамках російсько-індійського договору про повну передачу технологій. Виробництво цих бойових машин планується здійснювати по повному циклу. Контракт на випуск тисячі Т-90 вже підписаний, однак збирання цих машин поки що не почалася, оскільки Росія передала поки тільки 40 відсотків технологій.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас