Автомобілі Geely в Україні подорожчають на 10% - з 11 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі Geely в Україні подорожчають на 10% - з 11 березня

Особисті фінанси
1459
З метою компенсації курсових втрат гривні до долара група компаній “АІС”, один з провідних операторів автомобільного ринку України, планує ще одну хвилю підняття цін, повідомляє прес-служба групи компаній “АІС”.
У компанії стверджують, що зокрема, по бренду Geely планується підвищення цін на 5-10% залежно від моделі, починаючи з 11 березня поточного року. Що стосується SsangYong і MG – інформація за новими цінами буде оголошена в найближчі дні.
В “АІС” нагадують, що з метою компенсації курсових втрат наприкінці лютого були підняті ціни на автомобілі Geely в середньому на 5%, на автомобілі SsangYong і MG – в середньому на 10%.
Нагадаємо, другий місяць поспіль український авторинок демонструє зростання. Незважаючи на конфлікт у Криму і девальвацію гривні, продажі нових легкових автомобілів у лютому зросли на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 14,32 тис. машин.
Старший аналітик ІК “Арт Капітал” Олексій Андрейченко пояснює зростання тим, що при нестабільній ситуації з курсом гривні дилери розпродавали автомобілі зі складів за старими “додевальваційними” цінами, що і викликало ажіотаж.
“Автомобілів у дилерів на складах залишилося небагато. Швидше за все, за старими цінами авто продаватимуть ще близько двох тижнів, потім імпортери піднімуть ціни”, – говорить Андрейченко.
На початку лютого директор з маркетингу Групи компаній “АІС” Сергій Боровик заявляв, що більшість імпортерів легкових автомобілів в Україні з початку поточного року вже підвищило вартість авто, при цьому зростання цін прямо пропорційне падінню курсу гривні, оскільки в основу розрахунку собівартості транспортного засобу береться курс міжбанку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас