США приховують місце перебування авіаносця Джордж Буш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США приховують місце перебування авіаносця Джордж Буш

Світ
7434
ВМС США діють в штатному режимі, кораблі в Чорному морі використовуються згідно з міжнародним правом, стверджують в оборонному відомстві.
Маршрут руху американського авіаносця Джордж Буш тримається в таємниці з метою безпеки, повідомили Корреспондент.net у середу, 5 березня в Департаменті оборони США.
Раніше українські ЗМІ повідомили, що США відправили у напрямку до Чорного моря авіаносець Джордж Буш через вторгнення російської армії до Криму. Це робиться нібито для того, щоб мати можливість реагувати на розвиток подій на Кримському півострові.
За інформацією ЗМІ, американський авіаносець супроводжують сімнадцять інших кораблів і три субмарини, які третього березня пройшли через Егейське море.
“З причин безпеки ми не обговорюємо майбутній рух корабля. Військово-морські сили США діють в нормальному і повсякденному режимі, судна у Чорному морі використовуються відповідно до конвенції Монтре (наказує, що загальний тоннаж ескадри бойових кораблів нечорноморських країн, що знаходяться в Чорному морі, не повинен перевищувати 45 тисяч тонн) і міжнародним правом”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, авіаносець Джордж Буш на своєму борту перевозить 90 літаків, включаючи вертольоти різних типів, і кілька винищувачів F-22 Raptors. Кожна субмарина має двадцять чотири ракетні шахти для запуску ядерних боєголовок. Авіаносець був введений в експлуатацію в 2009 році і має водотоннажність 97 тисяч тонн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас