Кучма попросив Лукашенка не допустити кровопролиття в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кучма попросив Лукашенка не допустити кровопролиття в Україні

Світ
1963
Колишній президент України Леонід Кучма звернувся до президента Білорусі Олександра Лукашенка з проханням підтримати збереження цілісності України і не допустити кровопролиття. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Білорусі.
Відзначається, що увечері 4 березня відбулася телефонна розмова між Лукашенком і Кучмою на прохання останнього.
“Леонід Кучма звернувся до глави білоруської держави з проханням про підтримку в збереженні цілісності України та недопущення кровопролиття”, – повідомляє прес-служба Лукашенка.
Кучма виклав свою позицію щодо ситуації в Україні і докладним чином поінформував президента Білорусі про реальний стан справ у Криму.
Зміна влади відбулася в Україні в кінці лютого. Верховна Рада відсторонила президента Віктора Януковича від влади, змінила конституцію, поклала виконання обов’язків президента на спікера Олександра Турчинова і призначила президентські вибори на 25 травня.
Крим відмовився визнати легітимність влади в Києві. 27 лютого парламент республіки розпустив місцевий уряд і призначив прем’єр-міністром проросійского політика Сергія Аксьонова, який розпорядився провести в Криму референдум про статус республіки, а також звернувся до Росії за допомогою у забезпеченні миру в регіоні.
1 березня Рада Федерації дозволила президенту РФ Володимиру Путіну використати на території України війська для захисту проживаючих на півострові російських громадян. 4 березня Путін заявив, що необхідності вводити на Україну війська поки що немає.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас