Китай пригрозив рішучою відповіддю порушникам миру в регіоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай пригрозив рішучою відповіддю порушникам миру в регіоні

Світ
3386
Китай заявив, що збройні сили країни готові до рішучої відповіді в разі посягання на мир у регіоні. Про це з посиланням на заяву Фу Ін, прес-секретаря Всекитайських зборів народних представників, сесія якого відкривається 5 березня, повідомляє Associated Press.
За словами Фу Ін, Китай є прихильником мирного вирішення конфліктів, а армія країни призначена виключно для оборонних цілей. Проте Пекін готовий до «ефективного реагування» на порушення. У разі таких посягань КНР захищатиме свою «територію і суверенітет», а також буде домагатися «відновлення миру і порядку в регіоні».
Як очікується, в середу, 5 березня, сесія ВЗНП схвалить чергове збільшення бюджетних витрат на збройні сили. У 2013 році Китай виділив на оборону суму, еквівалентну 114 мільярдам доларів. В армії країни служать 2,3 мільйона осіб, що робить її найбільшою за чисельністю в світі.
Заяви Фу Ін прозвучали на тлі чергового загострення відносин між Китаєм і Японією, а також їх сусідом – Південною Кореєю. Всі ці країни мають територіальні суперечки. Представники трьох держав регулярно обмінюються різкими заявами.
Зокрема, обурення сусідніх країн викликало запровадження Пекіном в листопаді 2013 року в односторонньому порядку нової зони ідентифікації ППО в Східно-Китайському морі. Японський уряд місяцем пізніше оголосив про збільшення витрат на армію.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас