Кияни зможуть онлайн відстежувати рух громадського транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни зможуть онлайн відстежувати рух громадського транспорту

Казна та Політика
5398
Сервіс з моніторингу громадського транспорту EasyWay спільно з комунальним підприємством “Київпастранс” надав киянам можливість відстежувати пересування автобусів, тролейбусів і трамваїв. Як повідомив “Капіталу” ініціатор проекту Іван Шерстюк, до даних “Київпастрансу” був отриманий доступ і тепер кожний транспортний засіб можна прив’язати до системи по GPS. Загалом до системи вже підключено 123 міські маршрути.
Жителі столиці зможуть спостерігати за пересуванням транспорту не тільки на сайті EasyWay, але і встановивши на смартфон відповідний додаток під iOS або Android. Наприклад, можна дізнатися, коли до зупинки прийде автобус і час очікування наступного. Працює сервіс так: щовечора “Київпастранс” виписує на наступний день наряд на маршрут кожному автобусу.
Для EasyWay йде вибірка даних, необхідних для безпомилкової прив’язки транспорту на картах. До речі, сервіс також був інтегрований з Google Maps і Yandex.Maps.
Задум
На початку лютого заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Крамаренко почав перейматися питанням, чому в Києві досі не з’явилася система відстеження транспорту. “Просто соромно вже. Скоро вже у всіх районних центрах будуть спостерігати за транспортом онлайн, а столиця, яка ще при Черновецькому (Леонід Черновецький, екс-мер. – “Капітал”) закупила GPS для транспорту і у всіх інноваціях апріорі повинна бути першою, пасе задніх”, – писав він на свій сторінці в Facebook. До Крамаренка звернулося багато охочих допомогти з додатком, але вибрав він вже працюючий проект – EasyWay, відразу ж написавши доповідну в “Київпастранс”, щоб той надав дані.
Як розповів учора Шерстюк, транспортні дані GPS, крім Києва, вже є в Дніпропетровську, Тернополі, Львові, Сумах, Сімферополі, Запоріжжі та Дрогобичі. У EasyWay часто виникають проблеми з прив’язкою маршрутів, бо транспортні підприємства далеко не завжди йдуть на контакт.
Плани
EasyWay – це IТ-компанія, створена в 2011 році. У 2012 році вона виступила підрядником з організації послуг інформування гостей Євро-2012, а в 2013 році стала технічним партнером Google, Yandex і Here з підтримки громадського транспорту в Україні в картографічних сервісах цих компаній.
Шерстюк повідомив, що в березні компанія постарається зосередитися на додаванні до системи київських маршруток, зазначивши, що отримати необхідні дані поки складно.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас