Російські військові захопили держпідприємство Кримаерорух, і намагалися заблокувати прикордонників, які охороняють морські кордони України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські військові захопили держпідприємство Кримаерорух, і намагалися заблокувати прикордонників, які охороняють морські кордони України

Казна та Політика
5914
Підприємство забезпечує авіаційну навігацію над територією Автономії.
Російські військові в масках і касках з автоматичною зброєю захопили держпідприємство Кримаерорух, яке забезпечує авіаційну навігацію над територією півострова, повідомило Радіо Свобода у п’ятницю, 28 лютого.
При цьому в прес-службі Украерорух відмовилися коментувати цю ситуацію.
З військових джерел кореспонденту Радіо Свобода стало відомо, що роботу держпідприємства, а також аеропорту Сімферополь блокують не військовослужбовці Чорноморського флоту Російської Федерації, а бійці спецпідрозділів Головного розвідувального управління Збройних сил РФ. Їхній літак приземлився на військовому аеродромі Чорноморського флоту в селищі Гвардійське.
На вході до адміністративних приміщень аеропорту Сімферополя розташувалися 10-15 російських військових у масках і касках з автоматичною зброєю. Військові на контакт не йдуть, вони встановили залізні бар’єри і рекомендують за них не заходити.
Також стало відомо, що військовослужбовці ЧФ РФ у п’ятницю намагалися блокувати Севастопольський загін морської охорони Держприкордонслужби України, вони нібито намагаються не допустити захоплення зброї екстремістами, і тому ведуть спостереження біля КПП українських прикордонників. Про це йдеться в повідомленні державної прикордонної служби України в п’ятницю, 28 лютого.
“Вранці 28 лютого відбулася спроба блокування Севастопольського загону морської охорони державної прикордонної служби України. Близько 30 озброєних чоловік, які не представилися, на чотирьох автомобілях прибули до Севастопольського загону морської охорони. Прикордонниками ці особи були ідентифіковані як військовослужбовці 810-ї бригади морської піхоти ЧФ РФ. Вони розташувалися перед КПП загону та оточили всі підступи. На висотах навколо загону розміщені снайпери”, – йдеться в повідомленні.
Пізніше до КПП прибув керівник групи російських військовослужбовців капітан першого рангу Олександр Толмачов. Він заявив, що вимоги блокувальників – щоб ніхто не залишав частину. Вони нібито виконують вимогу постанови Ради безпеки Криму – не допустити захоплення зброї екстремістами.
Після переговорів з командиром загону російські військовослужбовці відійшли на 25 метрів від КПП і ведуть спостереження.
Севастопольський загін морської охорони охороняє ділянку державного кордону в територіальних межах Автономної Республіки Крим і Севастополя. Протяжність морської ділянки державного кордону з зовнішньої кромці територіального моря в зоні відповідальності – 216 миль, площа територіального моря – 2462 кв. милі, площа В (М) ЕЗ – 39232 кв. милі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас