Попередня влада розгубила $22 млрд валютних резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попередня влада розгубила $22 млрд валютних резервів

Казна та Політика
5323
Проблеми на фінансовому ринку України зараз пов’язані з двома основними причинами: скороченням золотовалютних резервів і падінням обсягу депозитів у банках. Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
Він нагадав, що за останні кілька років при президенті Вікторі Януковичі ЗВР України скоротилися з 37 млрд доларів до 15 млрд. При цьому він пообіцяв, що ситуація почне поліпшуватися, як тільки буде досягнута домовленість з Міжнародним валютним фондом про нову кредитну програму. “Як тільки буде підписано програму, в золотовалютні резерви Нацбанку надійдуть кошти”, – сказав він.
При цьому він додав, що НБУ в останні дні припинив виходити на міжбанк з інтервенціями. “Це значить, що ми зберігаємо кожен долар золотовалютних резервів”, – зазначив Яценюк. Він додав, що НБУ і уряд робитимуть все для стабілізації ситуації.
Яценюк також нагадав, що в 2004 році, коли він був головою Нацбанку, теж був різкий стрибок курсу, однак тоді його вдалося повернути на колишній рівень і жоден з 14 млн вкладників не втратив свої депозити.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас