Ризик дефолту України низький - Franklin Templeton Investments — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ризик дефолту України низький - Franklin Templeton Investments

Казна та Політика
2512
Україна може отримати фінансову допомогу як від Росії, так і від Євросоюзу, вважає голова інвестиційного фонду Franklin Templeton Investments Марк Мобіус. Фонди групи Templeton – найбільші утримувачі українських держоблігацій, в їх портфелях зібрані папери приблизно на 7 млрд доларів.
“Україна повинна підтримувати хороші відносини з Росією, в той же час налагоджуючи торговельні відносини з ЄС і США. Розумні політики в Україні усвідомлюють, що їм доведеться задовольнити обидві сторони”, – заявив Мобіус.
Він оцінив ризик дефолту за борговими зобов’язаннями України як низький, проте відмовився давати які-небудь поради щодо купівлі або продажу українських боргових паперів.
Фонди групи Franklin Templeton з початку 2014 року втратили на вкладеннях в українські бонди більше 500 млн доларів, свідчить статистика FactSet. Прибутковість держбондів України протягом декількох тижнів неухильно зростала, а їхня вартість падала на тлі політичної невизначеності в країні. Після усунення президента України Віктора Януковича від фактичного управління, а також заяв Європарламенту про готовність надати Україні фінансову допомогу в розмірі 20 млрд доларів, дохідність євробондів з погашенням в червні впала майже удвічі – з 33,9 до 17,34% річних. Зростання відсотків за бондами відбивало побоювання інвесторів щодо політичної невизначеності в Україні, яка супроводжувалася кровопролитними сутичками прихильників опозиції з загонами міліції.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас