Міненерго: питання СПГ-терміналу перестало бути актуальним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго: питання СПГ-терміналу перестало бути актуальним

Енергетика
1272
Питання про будівництво СПГ-терміналу зараз для країни неактуальне. Про це журналістам заявив виконуючий обов’язки міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.
“Я вважаю, що зараз і за ту суму, яка називалася раніше, LNG-термінал (СПГ-термінал) нам не потрібен. Є більш реальні способи диверсифікації поставок газу – його реекспорт з країн Євросоюзу і видобуток сланцевого газу”, – зазначив він.
Від реекспорту газу зі Словаччини Україна сподівається отримати “від 10 млрд кубометрів газу на рік”, однак словацькою стороною контракт досі не підписаний. Проекти, пов’язані зі сланцевим газом можуть бути реалізовані не раніше весни 2015 року.
“Обсяг інвестицій за проектом кабміну і компанії Shell становитиме 178 млн доларів. Цього року ми пробуримо як мінімум три свердловини. Я думаю, що про реальні результати можна буде говорити навесні наступного року”, – підкреслив Ставицький.
Раніше проект СПГ-терміналу був один з пріоритетних на Україні. Він був ініційований президентом країні 25 серпня 2010 року та з кінця 2012 року перебував у стані будівництва.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас