S&P знизило рейтинги Приватбанку, Альфа-банку та Кредобанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинги Приватбанку, Альфа-банку та Кредобанку

Фондовий ринок
3219
Рейтингове агентство Standard&Poor’s знизило кредитні рейтинги українських “Приватбанку”, “Альфа-банку” і “Кредобанку” з ССС+/С до ССС/C з “негативним” прогнозом. Про це йдеться в повідомленні агентства.
“Ці три банка як і раніше схильні до високих ризиків, пов’язаних з нестабільністю економічного та політичного середовища в країні, а суверенні ризики України будуть і надалі чинити сильний вплив на характеристики кредитоспроможності банків”, – відзначили в агентстві, нагадавши, що 21 лютого 2014 р. був знижений суверенний кредитний рейтинг України за зобов’язаннями в іноземній валюті з ССС+/С до ССС/С з “негативним” прогнозом.
Водночас S&P знизило кредитні рейтинги “Кредобанку” і “Альфа-банку” за національною шкалою з uaBB- до uaССС. В агентстві відзначають, що “негативний” прогноз відображає аналогічний прогноз за суверенними рейтингами України та ризик подальшого ослаблення фінансового профілю банків, зокрема показників якості активів, капіталізації та ліквідності, у разі збереження нестабільності в політичній ситуації в країні і подальшого погіршення перспектив економічного розвитку.
При цьому в S&P вважають ймовірним дефолт України. “Ми вважаємо, що погіршення політичної ситуації в Україні піддає здатність уряду з погашення та обслуговування боргових зобов’язань все зростаючим ризикам і збільшує невизначеність щодо продовження надання фінансової допомоги з боку Росії в 2014 р. На даний момент ми вважаємо, що за відсутності значних позитивних змін (яких ми не очікуємо зараз) цілком імовірний дефолт України”, – йдеться в повідомленні.
В агентстві також вважають, що значно підвищилася ймовірність примусової девальвації гривні, що позначиться на і так вже нестабільних показниках якості активів і капіталу банків.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас