Зараз потрібно зупинити все велике будівництво і пустити гроші на розвиток доріг - голова Укравтодору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зараз потрібно зупинити все велике будівництво і пустити гроші на розвиток доріг - голова Укравтодору

Казна та Політика
1845
Дорожники вважають, що сьогодні було б правильно зупинити будівництво всіх великих об’єктів і пустити гроші на поточний ремонт доріг.
“Потрібно зберегти існуючу мережу доріг. Це, на мою думку, головний напрямок на найближчий рік-два”, – заявив сьогодні голова “Укравтодору” Євген Прусенко.
“З бюджетних грошей на початок лютого з 278 млн грн ми отримали тільки 100 млн, якими змогли довиплатити зарплату за грудень і поповнити пальне”, – зазначає голова “Укравтодору” Євген Прусенко.
Він також розповів, що роботи велися в основному тільки з ямкового ремонту, в деяких областях залишилося пального тільки на 3-5 днів. “Є доручення економно використовувати пальне”, – повідомив Прусенко.
Також він розповів, що за підсумками 2013 року “Укравтодор” отримав 81% від того, що планувалося за бюджетом. Однією з основних причин такого дефіциту Прусенко назвав проблеми з акцизом.
“Крім того, з тих грошей, які залучалися під бюджетні гарантії від розміщення облігацій – 10,05 млрд грн – ми отримали на дорожні роботи тільки 3 млрд”, – продовжує Прусенко.
Решта грошей, за його словами, залишилися на казначейському рахунку, але на оплату дорожникам не надійшли.
Раніше “Укравтодор” серед пріоритетів на 2014 рік називав розвиток мережі регіональних, місцевих та комунальних доріг, завершення основних об’єктів будівництва дорожньої галузі та розвиток доріг державного значення.
“Програма передбачає збільшення в цілому обсягів робіт практично в чотири рази. Це дозволить відремонтувати більше 7 тис. км доріг”, – заявляв Прусенко.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас