Чому зараз забирати депозити з банків безглуздо - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому зараз забирати депозити з банків безглуздо - думка

Кредит&Депозит
5746
Як вважає економічний експерт Олександр Охріменко, сьогодні забирати депозити з банків, тим більше великих, немає ніякого сенсу.
Про це він сказав в прямому ефірі телеканалу БТБ.
“Якщо ви тримаєте вклади у великому банку, забирати депозит – безглуздо. Це можна робити, тільки якщо вам не подобається відсоток, менеджмент, обслуговування і т.п. Але якщо вас все влаштовує, навіщо панікувати? Якщо у вас депозит в маленькому банку, який працює з населенням, то у нього також гарна ліквідність і великих ризиків немає. Бо ці банки однозначно будуть мати можливість нормально працювати. У них можуть бути тимчасові проблеми в банкоматі, або в якийсь окремий день роботи, але це не означає, що банк повинен зникнути. Він як був, так і залишиться”, – сказав Охріменко.
Експерт нагадав, що Національний банк України видав Постанову № 48, якою введені заходи з оперативного підвищення ліквідності для банків, в яких можуть виникнути тимчасові труднощі.
“На сьогодні НБУ вже допоміг одному великому банку залучити 2 млрд грн, також допоміг і деяким іншим. І в майбутньому також НБУ буде це робити в разі потреби. Навіть у крайньому випадку, якщо маленький банк збанкрутує, відповідно до законодавства Фонд гарантування вкладів виплатить його вкладникам компенсацію у межах визначених законом 200 тис. Тому не потрібно панікувати, а слід думати головою”, – зазначив експерт.
Також він нагадав, що вкладникам доцільно більш детально вивчати умови депозитних договорів. Адже дуже часто за дострокове розірвання депозитного договору передбачено фінансові санкції, наприклад невиплата нарахованих відсотків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас