Терміни випуску "Е-мобіля" знову перенесені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терміни випуску "Е-мобіля" знову перенесені

Фондовий ринок
948
Терміни будівництва заводу “Е-авто” в індустріальному парку “Мар’їно” під Петербургом вкотре перенесені, заявив голова комітету з промислової політики та інновацій Петербурга Максим Мейксін в кулуарах конференції AutoInvest-2014.
Плани “відкладаються на досить серйозний термін”, зазначив Мейксін. Однією з проблем, що перешкоджають початку будівництва заводу, є “великі складнощі зі створенням самого автомобіля”, оскільки проект потребує значного фінансування.
“Е-авто” залишається резидентом “Мар’їно”, але під час переговорів з представниками компанії “стало очевидно”, що запуск заводу “затримується”, пояснив чиновник.
Будівництво автозаводу спочатку намічали на 2014 р., серійне виробництво автомобілів – на початок 2015 р.
Компанія “Е-авто” (СП групи “ОНЕКСІМ” Прохорова і компанії “Яровіт-моторс”) в 2010 р. представила прототипи трьох моделей гібридних (бензин – газ) автомобілів. “ОНЕКСІМ” і “Яровіт-моторс” володіють компанією “Е-авто” через люксембурзьку групу City Car Investments.
У 2011 р. СП отримало міжнародний ідентифікаційний код виробника транспортного засобу (WMI), необхідний для серійного виробництва автомобілів.
Потужність першої черги заводу складе 45 тис. автомобілів на рік, а проектна потужність підприємства в цілому – 90 тис. авто на рік. Вартість серійного автомобіля (кросовера) в базовій комплектації визначена в межах 500-600 тис. руб.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас