Битва почалася: Кремль не хоче відмовлятися від Києва - The Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Битва почалася: Кремль не хоче відмовлятися від Києва - The Times

Казна та Політика
4129
“Невже це початок нової війни в Європі? Важко повірити, що східноєвропейська країна рветься на частини через 23 роки після закінчення холодної війни через відмову Росії “втрачати” Україну, а її президент занадто наляканий, щоб не коритися Кремлю, – пише кореспондент The Times, – але саме так і відбувається”.
Коли президент Віктор Янукович минулого року дав зрозуміти, що може підписати довгострокову угоду з Європою, Володимир Путін викликав його до Москви. Путін запропонував більше, ніж МВФ, обіцяючи пакет допомоги на 16 млрд доларів, але зумовивши допомогу навантаженням: настав час розправитися з хуліганами на Майдані Незалежності, йдеться в статті.
Янукович пробував зробити це і раніше, і вчора він знову застосував свою тактику. Внаслідок цього загинули не менше 18 осіб, серед них шість співробітників правоохоронних органів. “Всім спробам зробити вигляд, що наростаючі пристрасті по обидва боки барикад можуть бути взяті під контроль законом, що забороняє протести, прийшов кінець. Битва почалася: в українській столиці йде бій за душу країни”, – пише автор.
З точки зору Путіна і Януковича, насильство свідчить про інше – про західну провокацію і вуличні протести, які треба придушити. Тому правоохоронні органи відкрили вчора вогонь по протестувальниках. Якби стрільби виявилося достатньо, щоб змусити ветеранів проєвропейського руху розійтися по домівках, вони б вже розійшлися, зауважує кореспондент.
“Обіцянок того, що газ буде дешевий і відносини з Росією (з усією їх залежністю) поновляться, достатньо для Сходу і Півдня, але не для Києва та Західної України, які дивляться в Європу, – йдеться в статті. – Це, по суті, дві різні країни, які різняться між собою, як Словаччина та Чехія. Якби вони тільки могли владнати свої розбіжності настільки ж мирно”, – підсумовує автор.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас