Брокбізнесбанк заявляє про стабілізацію ситуації - і прогнозує, що українці "саме у них будуть" відкривати нові депозити " — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брокбізнесбанк заявляє про стабілізацію ситуації - і прогнозує, що українці "саме у них будуть" відкривати нові депозити "

Кредит&Депозит
2942
Брокбізнесбанк заявляє про стабілізацію ситуації після отримання фінансової допомоги від Національного банку України та групи Компаній «ВЕТЭК», що володіє 40% акцій банку.
“З початку лютого Брокбізнесбанк піддався інформаційній атаці, спрямованій на дискредитацію фінустанови. Внаслідок цього до банку почали звертатися вкладники, що піддалися на провокацію, з проханням про дострокове розірвання вкладів. У зв’язку з цим Брокбізнесбанк відчув короткострокову кризу ліквідності і був змушений ввести ліміт видачі готівкових грошових коштів за картками банку в розмірі 1000 грн. на день”.
З отриманням рефінансування НБУ та фінансової допомоги від ГК «ВЕТЭК» ситуацію вдалося повністю стабілізувати. Сьогодні Брокбізнесбанк володіє небувалим запасом надійності, що дозволяє йому виконати всі свої фінансові зобов’язання.
«Ми прогнозуємо, що решта ознак ажіотажу повністю припиняться на цьому тижні, а потім почнеться зворотний процес – люди почнуть саме у нас відкривати нові депозити. Адже завдяки отриманому Брокбізнесбанком зовнішньому фінансуванню ми сьогодні практично єдиний банк в країні, здатний розрахуватися з кожним вкладником власними коштами. Тому, в період загальної фінансової турбулентності, саме у нас сьогодні варто розміщувати нові вклади. Тим більше, що банк сьогодні пропонує багато нових пропозицій для своїх клієнтів», – підкреслив перший заступник голови Правління Брокбізнесбанку Петро Пекур.
Брокбізнесбанк відповідно за класифікацією НБУ посідає 17 місце за розміром активів серед 181 банків України.
На початок 2014 року чисті активи банку становили 26,914 млрд грн., власний капітал – 14,478 млрд грн., регулятивний капітал – 14,121 млрд грн.
Адекватність регулятивного капіталу в банку становить 47,66%, при нормативному значенні НБУ 10%. Поточна ліквідність на початок року становила у Брокбізнесбанку 145%, що в 3,6 рази більше граничного значення.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас