Україна поставила Казахстану новітні зенітно-ракетні комплекси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна поставила Казахстану новітні зенітно-ракетні комплекси

Казна та Політика
1159
Державне підприємство “Промінь”, що входить до складу “Укроборонпрому”, відвантажило для військово-морських сил Казахстану чергову партію озброєнь. Серед них новітня корабельна зенітно-ракетна система малої дальності “Арбалет-К” і комплекс морського ракетного керованого озброєння “Бар’єр-ВК”
Як повідомив генеральний директор концерну “Укроборонпром” Сергій Громов, система “Арбалет-К” призначена для ураження реактивних, турбогвинтових і гвинтомоторних літаків, а також вертольотів в умовах візуальної видимості цілі. У ній використовуються зенітні керовані ракети типу “Голка”. Дальність ураження цілі – до 5000 м, мінімальна висота ураження – 10 м, дальність виявлення цілі – 12 км в денний час і 7 – у нічний.
Комплекс “Бар’єр-ВК” розрахований на поразку кораблів, берегових рухомих і нерухомих броньованих цілей, а також вертольотів і вогневих укріплених точок з використанням ракет РК-2В. Максимальна дальність стрільби – 7500 м. Час польоту на максимальну дальність – 30 секунд. Система управління ракетою – по лазерному променю з супроводом цілі в автоматичному режимі.
До складу обох комплексів входить основа з приводами, прилад наведення з тепловізором, поворотна платформа.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас