Тігіпко виступив проти формування коаліційного уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко виступив проти формування коаліційного уряду

Казна та Політика
1977
Політик назвав безглуздим заняттям формування Кабміну за квотою партій або милозвучністю прізвищ.
Заступник голови Партії регіонів, народний депутат Сергій Тігіпко виступає проти формування коаліційного уряду, вважаючи, що це заведе країну в глухий кут.
«Міністри не повинні проводити політику своїх партій. Вони повинні реалізовувати програму уряду в інтересах всієї країни. Уряд має складатися з енергійних і компетентних фахівців. Новий Кабмін не повинен бути урядом статусів. Це має бути уряд дій», – цитує Тігіпка його прес-служба в п’ятницю, 14 лютого.
При цьому політик додав, що наступного тижня потрібно терміново сформувати новий уряд, інакше країна ризикує пройти точку неповернення, і ситуація втратить будь-яку керованість.
Микола Азаров подав у відставку з посади прем’єра в кінці січня заради врегулювання політичної кризи в країні, обов’язки прем’єра зараз виконує Сергій Арбузов. 25 січня президент Віктор Янукович запропонував лідеру фракції Батьківщина Арсенію Яценюку посаду прем’єр-міністра, а лідеру партії УДАР Віталію Кличку – віце-прем’єра з гуманітарних питань. У свою чергу Яценюк заявив, що опозиція готова сформувати уряд після конституційної реформи.
Спікер Ради Володимир Рибак раніше заявляв, що президент погоджується на створення коаліційного уряду.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас