В Україні створено перші три індустріальних парка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створено перші три індустріальних парка

Казна та Політика
1424
У Хмельницькому, Івано-Франківську та Львові запрацюють три індустріальних парка – “Долина”, “Славута” і “Рясне-2”. Про це повідомив Голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, відомство якого проводить інвентаризацію земельних ділянок у всіх регіонах України з метою визначення промислових майданчиків під створення індустріальних парків.
До Реєстру індустріальних парків України, який створений відповідно до Закону “Про індустріальні парки” та затверджено наказом Держінвестпроекту 16 липня 2013 р., вони будуть внесені незабаром.
“Міжвідомча комісія при Мінекономрозвитку, яка займається підготовкою рекомендацій з внесення індустріальних парків в загальний реєстр, вже прийняла рішення внести до цього переліку три парки: “Долина” в Хмельницькому, “Славута” в Івано-Франківську та “Рясне-2” у Львові. Незабаром вони запрацюють в цих регіонах”, – сказав Владислав Каськів.
Голова Держінвестпроекту додав, що створення індустріальних парків в трьох регіонах одразу підсилить їх інвестиційну привабливість, пожвавить розвиток внутрішнього виробництва, сприятиме імпортозаміщенню, залученню інвестицій в реальний сектор економіки, створенню робочих місць, а також збільшить експортний потенціал. Інші регіони України вже також готують пропозиції щодо створення індустріальних парків.
Відзначимо, що Закон “Про індустріальні парки” в Україні набув чинності 4 вересня 2012 року, робота над ним у парламенті тривала чотири роки. Автор законопроекту Владислав Каськів нагадав також про реалізацію Національного проекту “Індустріальні парки”, який впроваджує Держінвестпроекту. Нацпроект передбачає створення 10 пілотних промислових майданчиків з готовою інженерно-технічною інфраструктурою на земельних ділянках розміром від 15 до 700 га кожна.
Довідка:
Індустріальний парк – це визначена відповідно до містобудівної документації та земельним кадастром, облаштована відповідною інфраструктурою земельна ділянка, в межах якого учасники індустріального парку можуть здійснювати господарську діяльність у сфері промислового виробництва, науково-дослідну діяльність та діяльність у сфері інформації та телекомунікацій на умовах, визначених Законом України “про індустріальні парки” та договором про здійснення господарської діяльності в межах індустріального парку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас