Тотальна економія: ПР хоче позбавити колишніх депутатів матеріальної допомоги, а нинішніх - компенсації на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тотальна економія: ПР хоче позбавити колишніх депутатів матеріальної допомоги, а нинішніх - компенсації на житло

Казна та Політика
2288
Раді пропонують скасувати матеріальну допомогу екс-депутатам. Законопроект подали до парламенту нардепи від ПР Валерій Писаренко та Володимир Пилипенко. Відповідно до законопроекту, скасовується матеріальна допомога на похорон колишніх нардепів, виплата їм матеріальної допомоги на період працевлаштування – у розмірі їхньої зарплати (близько 17 тис. грн ) протягом року і в розмірі половини зарплати – надалі.
Хочуть скасувати і виплату 20 окладів депутату, який виходить на пенсію, і безкоштовний проїзд для нього на території країни раз на рік (включаючи і залізничний переїзд, і переліт літаком туди-назад). У разі прийняття документа, екс-депутатів не будуть безкоштовно лікувати, видавати путівки в санаторії, хочуть скасувати одноразову допомогу в розмірі трьох зарплат і безкоштовний переїзд сім’ї депутата до місця проживання у разі розпуску ВР. Період працевлаштування екс-нардепів пропонується виключити з їхнього трудового стажу, скасують і їх достроковий вихід на пенсію. А час роботи у ВР перестануть враховувати при присвоєнні військових та спеціальних звань.
Пільги діючих депутатів пропонують урізати не так значно: їм перестануть платити так звану «другу зарплату» (на службові витрати) і надавати компенсацію на придбання житла в Києві.
«Зекономлені кошти підуть на потреби незахищених верств населення, – пояснює регіонал Пилипенко. – Ми щоразу чуємо обіцянки скасувати непомірні пільги під час передвиборної кампанії, але про них швидко забувають після виборів». У ПР «Сегодня» запевнили, що голосуватимуть за закон. «Ми підтримаємо і позбавлення недоторканності, і скасування пільг, – сказав нам заступник голови фракції Михайло Чечетов. – Якби все це скасували, бардаку в країні б не було». А ось колишні депутати до закону ставляться скептично. «Навіть за офіційними даними СБУ, у нас щороку на держзакупівлі крадуть 50 млрд грн. Сотні мільярдів йдуть в офшори, а ми намагаємося заощадити копійки. Це звичайний піар, – говорить екс-депутат Юрій Кармазін. – Треба подолати корупцію в цілому, а то у нас хата горить, а ми хочемо чистити каструлю».
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас