Бізнес США схвалює дії Арбузова - президент Американської торговельної палати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес США схвалює дії Арбузова - президент Американської торговельної палати

Казна та Політика
3421
Американський бізнес підтримує кроки українського уряду під керівництвом Сергія Арбузова. Таку заяву зробив президент Американської торговельної палати в Україні Бернард Кейсі.
Він упевнений, що активна реалізація економічних реформ Кабміну вплине на підвищення рівня довіри іноземних інвесторів. Курс Кабміну спрямований на зміни в законодавстві та зниження податкових бар’єрів, вважає Кейсі.
Кейсі відзначає грунтовність підготовки України до змін економічного курсу. Серед таких кроків він назвав досягнення домовленості з російським урядом про співпрацю в модернізації промисловості та підготовку програми розвитку, спрямованої на підйом української економіки. Кейсі також позитивно згадує про важливі для економіки України договори з Китаєм загальним обсягом у 30 млрд. дол.
Уряд вживає заходів щодо стабілізації економіки, в тому числі шляхом впровадження програм енергоефективності та розвитку енергонезалежності. Розвитку економіки сприятимуть енергетична стратегія і Концепція держпідтримки експорту, розроблені урядом. Концепція стимулює зростання потенціалу вітчизняних підприємств-експортерів та підвищення стандартів їхньої роботи до європейського рівня.
Результатами спільної роботи представників Американської торгової палати та державних органів повинні стати реформи, що відповідають вимогам часу. Експерти відзначають, що уряд України вважає розвиток діалогу з іноземним бізнесом першочерговим завданням для поліпшення інвестиційного клімату в країні.
Нагадаємо, що указом від 5 лютого Президент України змінив регламент Кабміну, скасувавши пункти, які не дозволяли уряду приймати важливі рішення за відсутності прем’єра.
Тим же указом глава держави зобов’язав першого віце-прем’єра України Сергія Арбузова здійснювати повноваження прем’єр-міністра.
Головна мета президентського указу полягає в тому, щоб забезпечити “продовження виконання Кабінетом міністрів України своїх повноважень і безперервність діяльності уряду України”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас