"УДАР" готовий підтримати Яценюка в прем'єри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УДАР" готовий підтримати Яценюка в прем'єри

Казна та Політика
748
Парламентська фракція партії “УДАР” готова підтримати кандидатуру лідера фракції “Батьківщина” Арсенія Яценюка на посаду прем’єр-міністра, але не готова брати участь у формуванні такого уряду, поки Президентом України є Віктор Янукович. Про це таке в ефірі 5 каналу заявив нардеп від “УДАРу” Валерій Пацкан.
“Позиція фракції “УДАР” і позиція Віталія Кличка полягає в тому, що ми готові підтримати опозиційного депутата на посаду керівника уряду, якщо це буде Арсеній Яценюк. Ми готові підтримати голосуванням, але фракція партії “УДАР” не братиме участь у формуванні цього уряду, поки Президентом України є Віктор Янукович – це рішення фракції”, – заявив Пацкан.
Нагадаємо, 5 лютого Яценюк заявив, що готовий очолити Кабмін за умови формування його тільки з представників опозиції і повернення Конституції 2004 року.
“Ми готові очолити уряд, якщо всі посади в уряді займуть представники опозиції… Ми переконані, що опозиція впорається з керуванням країною і зможе побудувати мости в умовах розладу в країні”, – зазначив Яценюк.
25 січня Президент України Віктор Янукович запропонував лідеру фракції “Батьківщина” Арсенію Яценюку посаду прем’єра-міністра. Про це за підсумками зустрічі з опозицією заявила міністр юстиції Олена Лукаш.
27 січня засуджена екс-прем’єр Юлія Тимошенко закликала Яценюка не погоджуватися на останні пропозиції влади для врегулювання ситуації в країні, зокрема на пропозицію Януковича про прем’єрство.
В цей же день стало відомо, що Яценюк не прийняв пропозиції глави держави зайняти крісло голови Кабміну. Про це повідомили в прес-службі Президента за підсумками чергового раунду переговорів з опозицією.
29 січня Яценюк в кулуарах парламенту заявив про те, що опозиція готова розпочати дискусію про формування Кабінету міністрів зі “всією повнотою влади”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас