У багатьох банках Києва долари відсутні, а деякі ввели обмеження на продаж - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У багатьох банках Києва долари відсутні, а деякі ввели обмеження на продаж - ЗМІ

Валюта
6215
Купити іноземну валюту в Києві в середу, 5 лютого, стало складно, після того, як закінчився період стабілізації, і намітилася тенденція до зростання курсу долара.
Сьогодні до відкриття торгів на міжбанківському валютному ринку України котирування гривні відносно долара США встановилися на рівні 9,0/9,4 гривень/долар. До закриття торгів цінові рівні знизилися всього до 8,9500/9,0500 грн.
У більшості відділень різних банків, які знаходяться переважно в центрі Києва, долари у продажу відсутні. Крім того, деякі банки ввели обмеження на обсяг продажу.
В одному з банків Корреспондент.net повідомили, що максимальна сума для продажу в обмінних пунктах мережі становить 500 доларів.
«Валюта є, але купити ви можете лише до 500 доларів. Це максимальна сума. Велику суму система не пропустить», – повідомили співробітники банку. У відділенні іншого банку повідомили, що зараз валюту практично ніхто не продає. Якщо і є випадки, то суми невеликі.
«Якщо хтось і здає, то дуже маленькі суми. Напевно просто терміново потрібно трохи гривень. Сьогодні, наприклад, здали 5 доларів, які одразу ж і купили», – розповіли співробітники відділення банку.
Експерти вважають, що підвищення курсу долара викликане триваючою політичною нестабільністю, а зі зниженням напруження ситуації вони очікують і повернення курсу на колишні рівні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас