Гривневі заощадження потрібно оперативно переводити в "будь-які тверді валюти" і нерухомість - поради експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривневі заощадження потрібно оперативно переводити в "будь-які тверді валюти" і нерухомість - поради експертів

Валюта
22983
Сьогодні необхідно переводити гривневі заощадження в будь-які тверді валюти. Про це на пресконференції сказав економічний експерт Андрій Новак. “На сьогодні я змушений радити українцям: якомога швидше будь-які гривні, які у вас є, міняйте на будь-яку тверду валюту”, – зазначив Новак.
Водночас він відзначив, що радить міняти гривню не тільки на долар, а й на інші тверді валюти, такі як фунти, євро, швейцарські франки, канадські і австралійські долари.
“Надмірна доларизація української економіки нам постійно, у тому числі і під час девальвації, виходить боком. Бо у нас підвищений попит не просто на тверді валюти, а на одну тверду валюту – на долар. І це погано, адже банки не встигають цей попит задовольняти”, – додав він.
У свою чергу економічний експерт Олександр Охріменко порадив купувати нерухомість. “Якщо дійсно у вас є гроші і ви дійсно бачите девальвацію – купуйте нерухомість”, – зазначив експерт.
Він також зазначив, що сьогодні первинна нерухомість продається за гривню і ціни на неї не зростають швидше за зростання курсу долара. “Дійсно, на сьогодні вигідно вкладати гроші в матеріальні цінності”, – додав він. Водночас експерт зазначив, що вкладати гроші в товар вигідно тільки за його подальшої перепродажі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас