НБУ розкрив плани: завдання - перетворити депозити "в кредити, в економічну активність, в інвестиції" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розкрив плани: завдання - перетворити депозити "в кредити, в економічну активність, в інвестиції"

Валюта
4631
Впливу світової кризи 2007-2013 років в Україні протистояли такі фактори, як цінова стабільність, курсова стабільність і відродження кредитної активності. Про це в інтерв’ю телеканалу БТБ заявив радник голови Національного банку України Валерій Литвицький.
“Минулого року кредитна активність була на порядок вища. Кредити виросли, виросла грошова пропозиція. Національний банк знижував облікову ставку, надавав ліквідність ринку. Станом на початок року ліквідність достатня не тільки, щоб утриматися від нової фази спаду, але й перейти до зростання”, – сказав Валерій Литвицький.
За його словами, надалі акцент в державі повинен бути зроблений на відновлення інвестиційного попиту. Для цього Національний банк України зі свого боку забезпечить необхідну ліквідність на банківському ринку і підтримає інтерес населення до заощаджень.
“Завдання – перетворити накопичений потенціал депозитів в кредити, в економічну активність, в інвестиції. Втім, для кредитної активності також потрібно, щоб були умови для реалізації тих частин програми активізації економіки, що пов’язані з інвестиціями”, – резюмував радник Голови Національного банку України Валерій Литвицький.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас