Офіційна Москва налякана втратою контролю над Україною - Time — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіційна Москва налякана втратою контролю над Україною - Time

Казна та Політика
2960
У статті видання Time “Як Росія бореться, щоб відновити контроль над Україною” аналізується ситуація взаємовідносин між двома державами в контексті тих подій, які розгорнулися в Україні.
Автор статті пише про блокаду українських товарів російською стороною.
“Офіційна Москва злякалася за свій контроль над Україною і вдалася до різноманітного тиску: не тільки “задушила приплив товарів”, а також заморозила антикризовий кредит і “розпочала інформаційну війну, звинувачуючи США у фінансуванні революції”. Автор також стверджує: “Між тим кремлівські чиновники почали закликати Януковича застосувати силу проти революціонерів”, – пише автор статті.
У статті наголошується, що ці зусилля змусили Віктора Януковича припинити поступки протестувальникам і приступити до практики гонінь.
Російський дипломат Андрій Клімов сказав в інтерв’ю журналу, що Росія “просто шукає ясності”: “Нам потрібно знати, з ким ми маємо справу в Україні” (після відставки уряду – ред.).
Видання запевняє, що Україна опинилася на порозі кризи через призупинення надання кредиту російською стороною.
Автор статті зазначає: “Кремлівські телеканали наповнили подібними теоріями ефір в Україні”. Неназваний український чиновник зазначив, що основний електорат Президента України В.Януковича – жителі Сходу і Півдня України – “щодня обробляються цією пропагандою. Звичайно, це колосально впливає на їх бачення кризи”.
Водночас, відзначає автор статті, цей електорат сильніше страждає від блокади українських товарів Росією. У статті йдеться, що ймовірно такі дії з боку Росії спрямовані на те, щоб електорат чинного глави України зажадав від нього якнайшвидшого і суворого придушення мітингів.
Крім того, російський дипломат А.Клімов запевняє, що у блокади немає політичних мотивів: “Коли немиті чоловіки з кийками захоплюють урядові міністерства і творять невідомо що, звичайно, почнеш уважніше перевіряти товари, що надходять з цієї країни”. За його словами, будь-яка західна держава вчинила б так само, передає журналіст.
Але в більш широкому сенсі А.Клімов визнає, що Росія застосовує всі доступні засоби, щоб “довести до українського народу, який шлях для нього більш природний”, йдеться в статті.
Західна Україна прагне до інтеграції з Заходом, продовжує автор статті. Якщо протягом нинішньої революції ця фракція переможе, Росія зможе забути про нормальні відносини з Україною.
На київських площах Росія вже стала ворогом, вважає автор, посилаючись на плакати типу “Росія, руки геть від України!”.
І як би там не було, Янукович “після відставки уряду і початку російської блокади припинив переговори з лідерами протестного руху”, йдеться в статті. “Тепер для нього основний варіант дій – придушення демонстрацій. Варіант дуже схожий на той, який йому велів вжити радник Путіна”, – підсумовує автор.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас