Частка Android-смартфонів досягла 69% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка Android-смартфонів досягла 69%

Технології&Авто
549
Android продовжує залишатися найпопулярнішою мобільною платформою: станом на IV квартал 2013 р. частка цієї операційки становить 69,5% проти 23,7 у Apple. Такі дані наводяться в звіті аналітичної компанії Kantar.
Android продовжує домінувати в Європі, демонструючи константнt зростання в цьому регіоні, а також в Америці, Китаї та Японії. Apple, згідно з дослідниками, свою частку, навпаки, втрачає. Однак на ключових ринках позиції “яблучної” компанії все ще досить міцні: в США – 43,9% , Великобританії – 29,9% , Китаї – 19%.
Що стосується Windows Phone, що означає головним чином компанію Nokia, її ринкова частка за рік також збільшилася. У Європі вона зросла з 5,6% до 10,3%. Решта ринків теж виявилися сприятливими для фінської компанії, крім США, Китаю і Південної Америки, де частка WP становить 4,9% (-1,9%).
У звіті також вказується, що південнокорейська компанія Samsung, яка домінує на ринку Android-смартфонів і планшетів, починає відчувати тиск з боку інших виробників. Показник продажів в Європі знизився приблизно на 2,2% і тепер становить 40,3%. Проте в Китаї продажі показали невелике зростання, де їх частка тепер становить 23,7%.
Домінік Саннебо, стратегічний директор Kantar Worldpanel ComTech, коментує: “Не дивно, що багато концентруються на продажах в Китаї, але поки що місцеві бренди займають лідируючі позиції в цьому регіоні. У грудні виробник Xiaomi зміг обігнати Apple і Samsung, разом узятих: продукція стала найбільш продаваною серед всіх інших аналогів. Це дійсно вражаюча динаміка для компанії, створеної лише в 2010 році і яка реалізує свої пристрої в основному через інтернет-магазин”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас