У США щорічно близько 10 тис. дітей отримують вогнепальні поранення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США щорічно близько 10 тис. дітей отримують вогнепальні поранення

Кримінал
396
Близько 10 тис. дітей у США щорічно отримують поранення або гинуть в результаті нападів із застосуванням вогнепальної зброї, повідомив офіційний журнал Академії педіатрів США “Педіатрікс” за результатами спеціального дослідження.
У своїй роботі експерти видання пояснюють, що 7 тис. дітей щорічно отримують серйозні вогнепальні поранення і змушені звертатися за медичною допомогою в госпіталі. У середньому в США від вогнепальної зброї щодня потерпають 20 дітей, з них 6% помирають від отриманих травм.
Як стверджує Джон Левентал, один з авторів дослідження, професор педіатрії на факультеті медичних наук Єльського університету США, 3 тис. дітей щорічно гинуть ще до виклику допомоги. “Якщо порівняти показник смертності, пов’язаний із застосуванням вогнепальної зброї в США з іншими розвиненими країнами, то вийде, що у нас він майже в десять разів вище, – пояснив фахівець. – Це унікальна і в той же час ненормальна ситуація, коли в настільки процвітаючій державі такі високі показники смертності від вогнепальної зброї”.
США – одна з найбільш озброєних країн у світі, на долю жителів якої припадає, за деякими даними, близько 270 млн одиниць вогнепальної зброї.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас