Італійська мафія планувала підірвати Пізанську вежу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійська мафія планувала підірвати Пізанську вежу

Кримінал
2522
Сицилійська мафія на початку 1990-х років планувала підірвати Пізанську вежу. Про це в суді розповів колишній гангстер, який пішов на співпрацю зі слідством, повідомляє Adnkronos International.
За словами Джоаккіно Ла Барбера (Gioacchino La Barbera), «Коза Ностра» планувала здійснити теракт в 1992 році. Його покійний бос Ніно Джое (Nino Gioe) заявив йому: «Уяви собі, що буде, якщо в один день Італія прокинеться і виявить, що Пізанської вежі більше не існує». Мафіозі вважали, що вибух шокує владу і змусить їх піти на поступки, пише The Times.
Серед інших можливих цілей розглядалися Собор святого Іоанна Хрестителя на Латеранському пагорбі і церква Сан-Джорджіо-ін-Велабро в Римі, а також будівля Сільськогосподарської Академії у Флоренції. Для руйнування пам’яток архітектури була заготовлена ​​вибухівка. Операцію довелося скасувати через арешт кількох ватажків мафії.
Ла Барбера свідчить на резонансному процесі про співпрацю «Коза Ностри» з італійськими політиками. Суд проходить у місті Палермо. Колишніх італійських міністрів і високопоставлених поліцейських звинувачують у тому, що вони таємно пішли на угоду з сицилійської мафією, щоб запобігти серії терактів в 1990-х роках.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас