Курс гривні залишиться на рівні 2013 року - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс гривні залишиться на рівні 2013 року - економіст

Валюта
1364
Після незначних коливань, пов’язаних з новорічними святами, курс гривні стабілізується на позначці минулого року. Про це в ефірі каналу БТБ заявив економіст, доктор економічних наук Олексій Плотніков.
Експерт зазначив, що в кінці минулого і на початку поточного року, під час свят, спостерігаються традиційні коливання на валютному ринку. Однак ця ситуація, на його думку, не загрожує стабільності курсу в цілому.
«Те, що у нас на готівковому ринку є певні коливання, вони в принципі завжди були напередодні і в перші дні Нового року. Це не є індикатором того, як можна по першому тижні планувати весь наступний рік. Я не бачу будь-яких перешкод або якихось негативних тенденцій, які б дозволили говорити, що у нас є загроза щодо стабільності національної грошової одиниці», – сказав він.
За його словами, після незначних курсових коливань гривня повернеться до середньої позначки минулого року, оскільки економічних підстав для зміни її курсу немає.
«Я сподіваюся, що гривня буде стабільною і на міжбанку, і в готівковому обігу. Я думаю, що нинішні курсові параметри на рівні 8,20-8,23 навіть покращаться. Можливо, до 8,15-8,20, і на такому рівні курс гривні буде утримуватися протягом року», – додав Плотніков.
«Я не прогнозую чогось надзвичайного, не вважаю, що є якісь сили, щоб гривня почала поводитися непередбачувано», – підкреслив він.
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас