США підготували судно для знищення хімічної зброї з Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США підготували судно для знищення хімічної зброї з Сирії

Світ
179
США закінчили підготовку судна для знищення хімічної зброї з Сирії, передбачається, що воно вийде в море протягом двох тижнів.
Зараз Cape Ray – 198-метрове судно з резерву Управління торгового флоту США – стоїть на судноремонтній верфі в штаті Віргінія. Судно оснащене нещодавно розробленою Пентагоном системою гідролізу польового розгортання для нейтралізації компонентів, що використовуються в хімзброї.
Перевантаження 700 тонн небезпечних хімічних речовин на борт Cape Ray станеться в одному з портів Італії, куди матеріали з Сирії будуть доставлені військовими кораблями Норвегії та Данії. Італійські ЗМІ повідомляли, що це може бути порт Гаета в 110 кілометрах на південь від Риму.
Знищення речовин буде проходити в Середземному морі, його точне місце тримається в секреті. За оцінками Пентагону, цей процес залежно від погоди триватиме від 45 до 90 днів . Екіпаж судна складається з 35 осіб, на його борту також розмістяться 63 фахівця-хіміка і підрозділ, що забезпечує безпеку.
Найбільш небезпечні речовини планувалося вивезти з Сирії ще до 31 грудня, проте операція відкладена через низку факторів – питань безпеки, логістичних проблем і погодних умов.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас