На Кубі дозволили вільно продавати нові авто приватним особам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Кубі дозволили вільно продавати нові авто приватним особам

Світ
2721
Громадяни Куби, починаючи з п’ятниці, зможуть вільно купувати нові та вживані автомобілі у державних компаній-продавців. Указ, що набув чинності, скасовує необхідність отримувати раніше обов’язкові “авторизуючі листи” для такого роду операцій у профільних державних установах.
Як було зазначено в резолюції Ради міністрів, таким чином “прибираються адміністративні перешкоди” і стає можливим “придбання транспортних засобів з мотором та їх основних запасних частин за роздрібними цінами”, наближеними до тих, що існують на острівному приватному ринку автомобілів. При цьому “додаткові доходи” держави від цих операцій, включаючи податки, підуть на фінансування розвитку громадського транспорту.
Очікується, що підсумкова вартість нового автомобіля на Кубі за рахунок різного роду відрахувань на користь держави буде приблизно на 50% вища від його ціни у виробника. Тим не менш, це навряд чи зупинить бажаючих придбати нову машину. Досі значну частину автопарку в країні, особливо за межами столиці, становить продукція заводів Детройта, ввезена до 1959 року, а також машини радянського виробництва. Власним автопромом Куба не володіє.
Восени 2011 року влада острова вперше за кілька десятків років дозволила громадянам у спрощеному порядку купувати і продавати старі транспортні засоби. При цьому ціни на місцевому недержавному ринку не можуть залишити байдужим стороннього спостерігача. Наприклад, за “Москвич-2140” в “гарному стані” доведеться віддати 9 тис. доларів, незважаючи на те, що випуск цієї моделі припинився в 1988 році. Саме стільки просить за нього власник в оголошенні, розміщеному на популярному на Кубі сайті з продажу товарів і послуг “Револіко” 2 січня цього року. При цьому середня зарплата в країні становить близько 20 доларів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас