У Росії хочуть скасувати мораторій на смертну кару - через теракти в Волгограді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії хочуть скасувати мораторій на смертну кару - через теракти в Волгограді

Світ
1768
Після двох трагічних вибухів у Волгограді парламентарії почали бурхливо обговорювати посилення законів, спрямованих на боротьбу з тероризмом. При цьому однією з основних пропозицій стало скасування мораторію на смертну кару. Депутат від фракції ЛДПР Роман Худяков вніс в Думу проект звернення до президента, за яким у Росії вищою мірою покарання за тероризм стає, як і раніше, смертна кара. У Владикавказі Худякова повністю підтримують, а ось Дума не так однозначна – раніше багато депутатів-єдиноросів сприйняли ідею про повернення смертної кари негативно.
“Пропоную скасувати мораторій на застосування смертної кари для терористів, педофілів, серійних вбивць, наркобаронів, а також тих, з вини яких сталися на транспорті великі трагедії з людськими жертвами”, – сказав парламентарій. Депутат повідомив, що вніс офіційно в нижню палату проект звернення до глави держави і розраховує, що він набере необхідну кількість голосів депутатів – не менше 226, повідомляє “Інтерфакс”.
“Я розраховую, що звернення до глави держави “Про необхідність скасування мораторію на застосування смертної кари за окремі види злочинів” підтримають не тільки фракції КПРФ, ЛДПР і “Справедлива Росія”, а й окремі депутати з “Єдиної Росії”, – вважає Худяков. “Настав час застосувати найжорсткіші заходи до терористів, щоб іншим не кортіло. В іншому випадку може статися, що тероризм все активніше буде наступати на наше суспільство”, – підбив парламентарій.
Насправді підтримки у ініціативи ліберал-демократів вистачає. Наприклад, у Північній Осетії глава регіону Таймураз Мамсуров заявив на засіданні Антитерористичного комітету у Владикавказі, що збирається звернутися із законодавчою ініціативою про зняття мораторію до Держдуми.
“Мені здається, треба наполегливо ставити питання про те, щоб у нашій країні смертна кара була єдиним невідворотним справедливим законним покаранням за тероризм. Моя позиція в цьому питанні зміцнюється від одного випадку до іншого”, – підкреслив Мамсуров, додавши, що події у Волгограді мають “розлютити” чиновників і “людей в погонах”. “Ми повинні по-справжньому обслужити наших жителів, забезпечити їхню безпеку, щоб вони здійснили свої теплі новорічні плани”, – підкреслив депутат.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас