500 сімей Київської області цього року придбали доступне житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

500 сімей Київської області цього року придбали доступне житло

Казна та Політика
422
У Київській області в поточному році 500 сімей придбали власні квартири в рамках державної програми доступного житла, за якою держава надає громадянам підтримку в розмірі 30% від нормативної вартості житла. Про це сказав директор Іпотечного центру в Києві та Київській області Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.
Зі слів С.Комнатного, сьогодні завдяки державним житловими програмами значно більше громадян здатні придбати власне житло. Це добре простежується, зокрема, на прикладі Київського регіону.
“Кожна з державних житлових програм покликана допомогти певним категоріям громадян у придбанні власного житла. Наприклад, за програмою доступне житло громадянам надається одноразова безповоротна фінансова підтримка у розмірі 30 відсотків вартості нормативної площі доступного житла за рахунок державних коштів”, – зазначив Сергій Комнатний.
Нагадаємо, раніше експерти зазначали, що найбільш активно державні програми забезпечення українців житлом реалізуються в Києві.
“Якщо говорити про реалізацію програм доступного житла, то в столиці вони реалізуються найбільш активно. Це стосується і програми будівництва доступного житла за схемою 70/30, і програми здешевлення вартості іпотечних кредитів. Це пояснюється тим, що кияни мають одну з найвищих в Україні купівельну спроможність, також столиця є перспективною з економічної точки зору для молодих фахівців з різних регіонів, які потім створюють сім’ї і також купують житло. Програми пропонують кілька механізмів, і кожен бажаючий може обрати той спосіб купівлі, який є найбільш вигідним саме для нього”, – сказав президент ХК “Київміськбуд” Ігор Кушнір.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас