Азаров вигадав чергове виправдання - МВФ вимагає девальвувати гривню в 1,5-2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров вигадав чергове виправдання - МВФ вимагає девальвувати гривню в 1,5-2 рази

Валюта
3659
Слідом за заявами про наджорстокі вимоги МВФ, які не дадуть Україні розвиватися, Микола Азаров повідомив, що МВФ вимагає девальвувати гривню в 1,5-2 рази.
“Це призведе до зростання цін імпорту в 2 рази”, – сказав прем’єр-міністр у програмі “Іспит влади” в ефірі Першого національного телеканалу в п’ятницю.
Нагадаємо, МВФ вже давно пропонує Україні перейти на плаваючий валютний курс. На думку фонду, девальвація можлива не в 1,5-2 рази, а лише на 10-15%. І це дасть можливість Україні поліпшити торговельний баланс і стимулювати експорт.
Крім того, прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що успіх переговорів України про асоціацію з Євросоюзом залежить від позиції Єврокомісії, в тому числі від її готовності йти на тристоронні переговори за участю Росії.
“Все залежить від позиції Єврокомісії, Євросоюзу. Наші умови гранично прості – ми запропонували тристоронній формат: основні наші проблеми виникли в тому, що основний наш партнер – Росія – побачив там загрози економічній безпеці для себе і Митного союзу”, – сказав він.
Прем’єр додав, що другою умовою є компенсація збитку України на першому етапі асоціацію з ЄС, оскільки, за його словами, Європа відмовляється купувати українські вагони, труби, літаки і кондитерську продукцію. “Ніхто наш “Рошен” купувати в Європі не буде”, – заявив Азаров. Він нагадав, що дефіцит України в торгівлі товарами з ЄС становить $10 млрд.
“Якщо ЄС займе позицію, що нам це особливо не треба, а це треба вам, то це складна позиція, вона на даний момент не відповідає нашим національним інтересам”, – підкреслив український прем’єр.
Нагадаємо, раніше Азаров уже повідомляв, що для введення безвізового режиму Україна повинна легалізувати одностатеві шлюби. Ці заяви тут же спростували представники Євросоюзу. А перед цим, прем’єр повідомляв, що МВФ вимагає підвищити тарифи на електроенергію для населення в рази. Хоча в реченні фонду було сказано про поступове підвищення на 40% протягом 5 років (на 7-10% на рік).
Таким чином, Микола Азаров не вперше намагається маніпулювати фактами для того, щоб виправдати свої антиєвропейські прагнення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас