Росія тепер контролюватиме 50% суверенного боргу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія тепер контролюватиме 50% суверенного боргу України

Фондовий ринок
1551
У разі, якщо Росія таки викупить державні облігації України на 15 млрд. доларів, вона отримає в своє розпорядження 50% суверенного зовнішнього публічного боргу України. Про це сказав представник Громадянської Ініціативи “Третя Українська Республіка” Ігор Уманський, передає з посиланням на прес-службу ГІ.
“До чого це може призвести? Якщо будуть певні ризики і Україна захоче реструктуризувати або рефінансувати свій борг, і почне збирати раду кредиторів, Росія матиме визначальний вплив на рішення дозволити або не дозволити Україні це робити. З цього боку Росія добре підстрахувалася, тому зможе фактично вирішувати, як діяти Україні”, – зазначив він.
Разом з тим, зі слів І. Уманського, збентеження викликають і короткі терміни російського позики для України.
“Росія ці гроші нам не подарувала. Вже з’являлася інформація про те, що ця позика надана лише на 2 роки. Одночасно, як правило, подібні розміщення робляться на 5-7 років. За два роки нічого суттєвого в економіці не трапиться. Отже абсолютно реальна ситуація, коли після президентських виборів, незалежно від того, хто їх виграє, голова держави, тільки вступивши на посаду і сформувавши уряд, буде змушений повертати цю суму кредиту”, – підкреслив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас